Linia instituţională pentru informare: 022 881 255

Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru, prezentă la Adunarea Generală TEGoVA 2024

Publicat la:Mar, 05/14/2024 - 09:59

   Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru a participat la Adunarea Generală TEGoVA 2024, desfășurată în perioada 09-11 mai, la București, România. Evenimentul, organizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), a adunat delegați din 46 de asociații de evaluatori din Europa, concentrându-se pe importanța standardelor de evaluare în contextul unei Europe aflată în tranziție.

 

   Tematicile discutate au inclus impactul conflictului din Ucraina asupra valorii bunurilor imobile și întreprinderilor, dar și conformitatea modelelor automate de evaluare cu versiunea revizuită a Regulamentului privind cerințele de capital (CRR).

 

   În cadrul Adunării Generale, a fost prezentat și supus votului setul de Standarde EVS 2025, care introduc noi concepte precum: EVS 6 Evaluare și eficiență energetică, Criterii de evaluare prudențială conform CRR revizuit, Ghid de evaluare a proprietăților din domeniul agricol.

 

   De asemenea, în cadrul evenimentului, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru a fost acceptată ca membru observator al TEGoVA, ceea ce subliniază angajamentul Agenției în promovarea colaborării internaționale și aplicarea standardelor de evaluare în Republica Moldova.

   

   Menționăm că, TEGoVA este o asociație pan-europeană a asociațiilor de evaluatori imobiliari, instituită în scopul stabilirii unor standarde de evaluare la nivel european în domeniul evaluării imobilelor, pentru facilitarea schimbului de informații între asociațiile naționale și promovarea unei calificări uniforme și înalte a experților precum și asigurarea formării continui a acestora.