Linia instituţională pentru informare: 022 881 255

Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru a găzduit un seminar tehnico-științific dedicat realizării atlaselor geografice digitale pentru învățământul secundar

Publicat la:Mie, 02/28/2024 - 17:15

   La data de 27 februarie 2024, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru(AGCC) a fost gazda unui seminar tehnico-științific, axat pe prezentarea tezei de doctorat a inginerului geodez Ioana Chiriac.

 

   Doctoranda a prezentat reprezentanților AGCC, IS Ingeocad, mediului academic și economic lucrarea sa intitulată "Contribuții privind realizarea atlaselor geografice digitale pentru învățământul secundar". Această lucrare de cercetare reprezintă o contribuție remarcabilă privind dezvoltarea și îmbunătățirea resurselor digitale, utilizate în educația geografică la nivel secundar.

 

   În cadrul prezentării sale, doctoranda a evidențiat metode inovatoare și tehnologii avansate, utilizate în procesul de realizare a atlaselor geografice digitale, adaptate nevoilor și cerințelor specificului învățământului secundar. De asemenea, au fost evidențiate avantajele și beneficiile aduse de utilizarea acestor instrumente digitale în procesul de învățare și predare.

 

   Participanții la seminar au avut oportunitatea de a adresa întrebări și de a discuta aspecte relevante ale cercetării prezentate, fiind oferite recomandări în vederea îmbunătățirii lucrării pentru o utilizare mai largă nu doar în învățământul secundar a produsului digital final, dar și pentru diverse aplicații SIG. Dezbaterile au evidențiat importanța continuă a inovării în cartografie și educație, precum și nevoia de a integra tehnologiile digitale în mod eficient în procesul educațional, obiectiv susținut în totalitate de AGCC.

 

   Întâlnirea a reprezentat un cadru propice pentru schimbul de idei și experiențe între specialiști din domeniul geodeziei, cartografiei și educației, contribuind astfel la promovarea unui dialog constructiv și la stimularea colaborării între diferitele domenii de expertiză.