Linia instituţională pentru informare: 022 881 255

Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru, prezentă la Adunarea Generală EuroGeographics 2024

Publicat la:Mar, 03/19/2024 - 12:14

    Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru a fost prezentă la Adunarea Generală EuroGeographics 2024, care s-a desfășurat în perioada 17-19 martie curent, la Sevilla, Spania.  Evenimentul, găzduit de Institutul Național Geografic al Spaniei, a întrunit 115 delegați din 37 de țări, axându-se pe importanța datelor spațiale în realizarea aspirațiilor globale pentru un viitor mai bun.

 

   Conducerea și specialiștii Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru, împreună cu cei ai IS Ingeocad, au participat la întâlniri cu reprezentanții altor țări cu care există deja relații de colaborare, precum și au propus inițierea unor parteneriate noi și anume cu România, Polonia, Armenia și altele.

 

    Agenda evenimentului a evidențiat rolul datelor spațiale în furnizarea informațiilor esențiale despre locație și în găsirea soluțiilor pentru provocările globale. Un exemplu relevant este lansarea unui serviciu de către Institutul Național Geografic al Spaniei, care permite cetățenilor să evalueze viabilitatea energiei solare pentru clădirile lor.

 

    De asemenea, în cadrul evenimentului, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru a Republicii Moldova și Agenția Cadastrului, Registrului de Proprietate și Cartografiei din Țările de Jos au semnat un Memorandum de Înțelegere și Cooperare, astfel consolidând relațiile și colaborarea în domeniile geodeziei, cartografiei, cadastrului și infrastructurii de date spațiale.

 

    Această participare activă la Adunarea Generală EuroGeographics 2024 reflectă angajamentul Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru a Republicii Moldova în promovarea colaborării internaționale și în utilizarea datelor spațiale pentru beneficiul societății și dezvoltarea infrastructurii de date spațiale.

 

    Amintim că, Eurogeographics este o organizație internațională independentă și nonprofit, care reprezintă punctul unic de contact pentru autoritățile naționale de cartografiere, cadastru și înregistrare a terenurilor din Europa, care oferă membrilor suport și expertiză.